top of page

FILMKLUB

Ha szívesen nézel filmeket, és ahhoz is van kedved, hogy megoszd másokkal, hogy hogyan hatott rád, melyik szereplővel tudtál azonosulni, ki volt számodra a legkevésbé megnyerő stb... még további izgalmas kérdések várnak ránk. Ha ezen felül még mások megátásaira is nyitott és kíváncsi vagy, akkor várunk filmklubunkba. A filmek youtube-n megtalálhatók, megnézhetők. 

Időpontok: 

2022. október 8. 16.00 Életrevalók

2022. december 30. 16.00 Hétköznapi mennyország

Helyszín: Veszprém

2022. májusban induló,

tematikus önismereti témánk:

 

A nő 7 archetípusa 

 

 

A hagyományos felfogás szerint a "normális" nő az, aki megfelel az "átlagnak" - vagyis egy modellnek, egy olyan szerep-együttesnek, amit a társadalom aktuálisan a nőtől elvár. Valamennyien tudjuk azonban, hogy nő és nő között óriási különbségek vannak. Ami az egyik nő számára létfontosságú, annak a másik számára esetleg nincs, vagy alig van jelentősége. 

 

„Istennők ma is élnek, minden nőben” – fogalmazta meg Dr. Jean Shinoda Bolen pszichiáter, jungi analitikus, a San Francisco-i Pszichiátriai Klinika professzora. Az általa megalkotott archetipikus személyiségelméletben az ókori görög mitológia istennő alakjait hívta segítségül a bennünk élő univerzális női karakterek ábrázolásához. A Bolen által leírt archetípusok megismerésével közelebb kerülhetünk önmagunk női minőségeinek és a bennünk dolgozó tudattalan motivációk megértéséhez, új szemszögből vizsgálhatjuk a férfiakhoz, más nőkhöz, szüleinkhez, gyermekeinkhez és a munkánkhoz fűződő kapcsolatunkat.

IMG_20220328_215624 (1).jpg

2022. Április végén induló csoportjaink.

245592136_416153596897815_2873489713339631146_n.png

A következő tematikus önismereti csoport április 11-i indulással:

A hat találkozási alkalomból álló önismereti alapú lelkigondozói csoportban, az alábbi témák mentén haladnánk:

    1. A szeretet és a kötődés megértése: Kapcsolódási és Kapcsolati szükségleteink

    2. Életciklus váltások az életünkben: Krízis- Változás-Fejlődés

    3. Önbecsülésünk hatása a kapcsolatainkra

    4. Egyensúlyban önmagammal a polaritások világában

    5. Határaim védelme: Amikor a nem, az Igen

    6. Amint bent, úgy kint: Belső erő

Az elméleti témafelvetés után, az érzelmeinkre fókuszáltan, gyakorlatias formában, interaktívan vagyunk jelen. Pszichodramatikus eszközökkel is dolgozunk, így minden alkalom jó lehetőség a magabiztosságunk erősítésére. Én-közléssel, saját érzéseinkből, megéléseinkből, élményeinkből beszélgetünk egymással és osztjuk meg a témával kapcsolatos tapasztalatainkat. Nem az igazságot keressük, hanem az egymással való kapcsolódást a kommunikáción keresztül, ezzel is tágítva a saját nézőpontunkat és erősítve a másik ember felé irányuló érzékenységünket, megértésünket és elfogadásunkat.

Az egyes alkalmak 3 órás időtartamúak, két hetente csütörtökönként találkozunk 17:30- 20:30 között. 5000 ft/ alkalom

Pszichoterápiás folyamatban lévő személyek jelentkezését nem tudjuk elfogadni, kontraindikációnak számít.

bottom of page